Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD over Palmen: 'Slecht voor Brunssum'

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 5:45

De Brunssumse VVD noemt het geen goed nieuws dat Jo Palmen opnieuw wordt voorgedragen als wethouder van de lokale partij BBB/Lijst Palmen.

De oppositiepartij vindt het onbegrijpelijk dat Palmen opnieuw wethouder wordt.

Opmerkelijk
"Als je aan de voorkant zegt dat het beter is om een stapje terug te doen, dan is het wel heel opmerkelijk dat hij dat niet doet", zegt VVD-fractievoorzitter Frank Joosten. Daarmee doelt hij op eerdere opmerkingen van Palmen dat hij zich niet geroepen voelde om opnieuw een wethouderspost in te nemen.

Lees ook: Jo Palmen toch weer wethouder in Brunssum

Politieke armoede
De reden voor Palmens voordracht zou liggen in het feit dat er geen andere geschikte kandidaten zouden zijn. Maar Joosten gelooft dat niet. "Vanuit een organisatorisch en politiek perspectief is dat niet vol te houden. Als je als grootste partij niet verder komt dan één potentiële wethouderskandaat dan is dat een onvoorstelbare organisatorische zwakte en politieke armoede van het ergste soort."

Niet terugkeren
​Palmen is onder meer omstreden vanwege een integriteitskwestie. Het advies was om na de verkiezingen niet meer terug te keren als wethouder. De meeste partijen waren het daar ook over eens. Toch vindt nu het tegenovergestelde plaats.

Luister ook:
'Palmen terug, geen goed nieuws voor Brunssum'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV