Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 10:17

Mark Verheijen heeft in de periode dat hij in de Limburgse politiek actief was geen 'aanzienlijke bedragen' aangenomen van de omstreden vastgoedontwikkelaar Piet van Pol.

Een VVD-woordvoerder heeft dat woensdag gezegd in reactie op een bericht in Elsevier.

Campagnegeld aangenomen
In dat bericht beweert Elsevier dat VVD-Kamerlid Verheijen in zijn tijd als wethouder in Venlo campagnegeld aangenomen heeft van Van Pol. Hij zou dat gedaan hebben terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo.

7000 euro
Verheijen zelf gaf eerder al aan dat hij niet wist dat Van Pol zijn campagne financierde met in totaal bijna zevenduizend euro. Ook zegt hij dat hij na de verkiezingen geen bemoeienis meer had met het bioscoopterrein.

Bedelbrief
Verheijen heeft als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo en voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg wel 'bedelbrieven' van de VVD-afdeling voor de campagnekas mede ondertekend. De ontvangen giften bleven echter binnen de wettelijke normen die toen golden.

Jos van Rey
Tegen Van Pol loopt een justitieel onderzoek omdat hij toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey zou hebben omgekocht.

Verheijen zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder meer gedeputeerde van Limburg en wethouder van Venlo.

Lees ook: 'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Van Pol boos maar vol vertrouwen
SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen