Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD: Mark Verheijen nam geen geld aan

Geplaatst opwoensdag 5 november 2014 - 10:17

Mark Verheijen heeft in de periode dat hij in de Limburgse politiek actief was geen 'aanzienlijke bedragen' aangenomen van de omstreden vastgoedontwikkelaar Piet van Pol.

Een VVD-woordvoerder heeft dat woensdag gezegd in reactie op een bericht in Elsevier.

Campagnegeld aangenomen
In dat bericht beweert Elsevier dat VVD-Kamerlid Verheijen in zijn tijd als wethouder in Venlo campagnegeld aangenomen heeft van Van Pol. Hij zou dat gedaan hebben terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo.

7000 euro
Verheijen zelf gaf eerder al aan dat hij niet wist dat Van Pol zijn campagne financierde met in totaal bijna zevenduizend euro. Ook zegt hij dat hij na de verkiezingen geen bemoeienis meer had met het bioscoopterrein.

Bedelbrief
Verheijen heeft als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo en voor de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg wel 'bedelbrieven' van de VVD-afdeling voor de campagnekas mede ondertekend. De ontvangen giften bleven echter binnen de wettelijke normen die toen golden.

Jos van Rey
Tegen Van Pol loopt een justitieel onderzoek omdat hij toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey zou hebben omgekocht.

Verheijen zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij onder meer gedeputeerde van Limburg en wethouder van Venlo.

Lees ook: 'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Van Pol boos maar vol vertrouwen
SP Venlo stelt vragen over band Verheijen-Van Pol
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen