Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD maakt zich zorgen om trein naar Aken

Geplaatst opmaandag 11 mei 2015 - 10:10

De statenfractie van de VVD is onaangenaam verrast over het nieuws dat er vanaf december geen direct trein meer rijdt tussen Heerlen en Aken.

De partij heeft daarover een aantal vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Lees ook: Heerlen verliest directe treinverbinding met Aken

Omgekeerde processie van Echternach
Volgens de VVD ontwikkelt het grensoverschrijdent treinverkeer zich als een omgekeerde processie van Echternach: steeds als er twee stappen vooruit worden gezet, gaan er drie stappen achteruit. Al jaren wordt er geijverd voor een sneltreinverbinding, maar door de nieuwe dienstregeling moeten reizigers uit Sittard of Maastricht straks zelfs twee keer overstappen voordat ze in Aken zijn. En dat terwijl de busverbinding tussen Vaals en de Aken ook al is versoberd, en de Avantislijn op de lange baan is geschoven.

Verdubbeling
De VVD wil nu dat de provincie garandeert dat vanaf december 2016 bij het ingaan van de nieuwe OV-consessie er een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aken gaat rijden. Als dat niet lukt wil de fractie weten of de intercity van Sittard naar Heerlen niet gewoon kan doorrijden naar de Karelsstad, en of het daarvoor per se nodig is dat de spoorlijn Heerlen-Landgraaf wordt verdubbeld. Daarvoor zijn al plannen, maar de uitvoering daarvan is nog ongewis.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Trein intercity dubbeldekker_HD
Limburgs Parlement wil vaart achter intercitylijn Aken
Meerderheid Tweede Kamer voor intercity Heerlen-Aken
'Akkoord over intercity Heerlen-Aken in het voorjaar'
Definitief: dubbel spoor tussen Heerlen en Aken
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen