Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD maakt zich zorgen om trein naar Aken

Geplaatst opmaandag 11 mei 2015 - 10:10

De statenfractie van de VVD is onaangenaam verrast over het nieuws dat er vanaf december geen direct trein meer rijdt tussen Heerlen en Aken.

De partij heeft daarover een aantal vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Lees ook: Heerlen verliest directe treinverbinding met Aken

Omgekeerde processie van Echternach
Volgens de VVD ontwikkelt het grensoverschrijdent treinverkeer zich als een omgekeerde processie van Echternach: steeds als er twee stappen vooruit worden gezet, gaan er drie stappen achteruit. Al jaren wordt er geijverd voor een sneltreinverbinding, maar door de nieuwe dienstregeling moeten reizigers uit Sittard of Maastricht straks zelfs twee keer overstappen voordat ze in Aken zijn. En dat terwijl de busverbinding tussen Vaals en de Aken ook al is versoberd, en de Avantislijn op de lange baan is geschoven.

Verdubbeling
De VVD wil nu dat de provincie garandeert dat vanaf december 2016 bij het ingaan van de nieuwe OV-consessie er een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aken gaat rijden. Als dat niet lukt wil de fractie weten of de intercity van Sittard naar Heerlen niet gewoon kan doorrijden naar de Karelsstad, en of het daarvoor per se nodig is dat de spoorlijn Heerlen-Landgraaf wordt verdubbeld. Daarvoor zijn al plannen, maar de uitvoering daarvan is nog ongewis.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Trein intercity dubbeldekker_HD
Limburgs Parlement wil vaart achter intercitylijn Aken
Meerderheid Tweede Kamer voor intercity Heerlen-Aken
'Akkoord over intercity Heerlen-Aken in het voorjaar'
Definitief: dubbel spoor tussen Heerlen en Aken
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen