Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD: 'Limburg is slecht en matig bereikbaar'

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 11:53

De VVD in de Tweede Kamer wil eventuele financiële meevallers bij infrastructuurprojecten gebruiken voor maatregelen op twee Limburgse snelwegen.

Het gaat om de verbreding van de A67 tussen Geldrop en Venlo en maatregelen om de doorstroming op de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren.

Zonde
VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra kwam met dat standpunt tijdens een vergadering van een Kamercommissie over infrastructuur. Dijkstra noemde het “zonde dat Limburg zo slecht en matig bereikbaar is”. Daar moet volgens hem wat aan gedaan worden.

Eerder verbreden
Roy van Aalst (PVV) pleitte ervoor de verbreding van de A2 tussen knooppunt Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond eerder uit te voeren. De ombouw van de A2 tot 2x3 rijstroken moet nu tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

'Wegen zijn niet nodig'
GroenLinks-Tweede Kamerlid Suzanne Kröger keerde zich tegen de zeven infrastructuur-projecten die VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen nu al zeker door wil laten gaan, waaronder de verbreding van de A2. “Het gaat om wegen die niet nodig zijn. Er ligt nu de kans om miljarden om te buigen van autowegen naar openbaar vervoer en fiets. Bovendien is onduidelijk hoeveel stikstof-ruimte er is voor die wegen”, zo betoogde Kröger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen