Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD: 'Limburg is slecht en matig bereikbaar'

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 11:53

De VVD in de Tweede Kamer wil eventuele financiële meevallers bij infrastructuurprojecten gebruiken voor maatregelen op twee Limburgse snelwegen.

Het gaat om de verbreding van de A67 tussen Geldrop en Venlo en maatregelen om de doorstroming op de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren.

Zonde
VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra kwam met dat standpunt tijdens een vergadering van een Kamercommissie over infrastructuur. Dijkstra noemde het “zonde dat Limburg zo slecht en matig bereikbaar is”. Daar moet volgens hem wat aan gedaan worden.

Eerder verbreden
Roy van Aalst (PVV) pleitte ervoor de verbreding van de A2 tussen knooppunt Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond eerder uit te voeren. De ombouw van de A2 tot 2x3 rijstroken moet nu tussen 2025 en 2027 klaar zijn.

'Wegen zijn niet nodig'
GroenLinks-Tweede Kamerlid Suzanne Kröger keerde zich tegen de zeven infrastructuur-projecten die VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen nu al zeker door wil laten gaan, waaronder de verbreding van de A2. “Het gaat om wegen die niet nodig zijn. Er ligt nu de kans om miljarden om te buigen van autowegen naar openbaar vervoer en fiets. Bovendien is onduidelijk hoeveel stikstof-ruimte er is voor die wegen”, zo betoogde Kröger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen