Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD hoopt geen slachtoffer te worden van Verheijen-affaire

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 18:57

De VVD in Limburg hoopt dat de kiezers zich niet laten leiden door de kwestie Verheijen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.

Dat zegt lijsttrekker Twan Beurskens in het L1-programma AvondGasten. Het is voor het eerst dat hij reageert op de affaire rond de Venlose politicus.

Eigen afweging
"We blijven ondanks alles ons eigen verhaal vertellen. De kiezer moet uiteindelijk een eigen afweging maken", aldus Beurskens. Hij hoopt dat het interne onderzoek van de VVD naar de zaak snel klaar is.

Declaraties
Twee weken geleden kwam Verheijen in opspraak toen NRC Handelsblad onthulde dat hij in zijn tijd als gedeputeerde enkele dubieuze declaraties had ingediend, en onterecht gebruik had gemaakt van zijn dienstauto.

Volgens onderzoek van de provincie waren de declaraties niet fout. Toen een ondernemer uit Velden vorige week aangifte deed tegen Verheijen vanwege omkoping legde Verheijen tijdelijk het werk als Tweede Kamerlid neer.

Vergrootglas
"Als politicus weet je dat je onder een vergrootglas ligt", aldus Beurskens. "Het is belangrijk om nu serieus onderzoek te doen. Ik vind wel dat Verheijen recht heeft op een eerlijke beoordeling."

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD bekijkt positie Verheijen op Statenlijst
Irene Janssen Vrouwen Provinciale Staten
Pleidooi voor meer vrouwen in Provinciale Staten
Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Jos van Rey
Van Rey in Provinciale Staten als de kiezer dat wil
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen