Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD hoopt geen slachtoffer te worden van Verheijen-affaire

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 18:57

De VVD in Limburg hoopt dat de kiezers zich niet laten leiden door de kwestie Verheijen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.

Dat zegt lijsttrekker Twan Beurskens in het L1-programma AvondGasten. Het is voor het eerst dat hij reageert op de affaire rond de Venlose politicus.

Eigen afweging
"We blijven ondanks alles ons eigen verhaal vertellen. De kiezer moet uiteindelijk een eigen afweging maken", aldus Beurskens. Hij hoopt dat het interne onderzoek van de VVD naar de zaak snel klaar is.

Declaraties
Twee weken geleden kwam Verheijen in opspraak toen NRC Handelsblad onthulde dat hij in zijn tijd als gedeputeerde enkele dubieuze declaraties had ingediend, en onterecht gebruik had gemaakt van zijn dienstauto.

Volgens onderzoek van de provincie waren de declaraties niet fout. Toen een ondernemer uit Velden vorige week aangifte deed tegen Verheijen vanwege omkoping legde Verheijen tijdelijk het werk als Tweede Kamerlid neer.

Vergrootglas
"Als politicus weet je dat je onder een vergrootglas ligt", aldus Beurskens. "Het is belangrijk om nu serieus onderzoek te doen. Ik vind wel dat Verheijen recht heeft op een eerlijke beoordeling."

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD bekijkt positie Verheijen op Statenlijst
Irene Janssen Vrouwen Provinciale Staten
Pleidooi voor meer vrouwen in Provinciale Staten
Alexander Pechtold wil meeregeren in Limburg
Jos van Rey
Van Rey in Provinciale Staten als de kiezer dat wil
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen