Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD-hoofdbestuur tegen gereguleerde wietteelt

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 14:33

Het hoofdbestuur van de VVD is tegen het voorstel van de VVD Regio Zuid om de wietteelt te reguleren.

In dat voorstel staat dat elke gemeente dat zelf zou kunnen doen.

Congres
Het voorstel komt zaterdag aan de orde tijdens het
Najaarscongres van de VVD in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout. Daar wordt het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld.

Motie
De motie van de VVD Regio Zuid is er gekomen op initiatief van de fractievoorzitters van zes grote en middelgrote steden in Noord-Brabant en de Brabantse statenfractie. Ook Limburg behoort bij die VVD-afdeling. Maar de statenfractie van de VVD in Limburg heeft zich herhaaldelijk tegen regulering uitgesproken.

Slimmere regulatie
Het hoofdbestuur laat wel de lijn los dat er niks moet veranderen. Zij stelt namelijk voor om een amendement van de afdeling Utrecht over te nemen.
Daarin staat dat het beleid rond softdrugs 'slimmer gereguleerd' moet worden. En dat de partij af wil van de 'vreemde situatie' dat de verkoop van cannabis wordt gedoogd maar de inkoop ervan illegaal is.

Voorstel
In het voorstel van Utrecht staat dat 'het tijd is om het gehele domein van en rondom softdrugs opnieuw in te richten'. Maar dat kan alleen landelijk. Gemeenten moeten zo snel mogelijk stoppen met experimenteren met wietteelt, zo staat er.

Daarbij moet enerzijds onder meer worden gekeken naar de positie van grensregio's en anderzijds naar de aspecten van volksgezondheid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD wil wietbeleid veranderen
Meerderheid Nederlanders voor gereguleerde wietteelt
Wietteeltexperiment gaat vier jaar duren
VVD wil extra geld en agenten voor wietexperiment
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen