Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD geeft startschot voor petitie tegen Duits tolvignet

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 21:42

De VVD in het Limburgs Parlement heeft in Venlo het startschot gegeven voor een petitie tegen het Duitse tolvignet voor automobilisten.

De eerste handtekeningen werden gezet door VVD-Tweede Kamerlid Barbara Visser, gedeputeerde Twan Beurskens en Dietmar Brockes. Hij is lid van het parlement van Noord-Rijn Westfalen voor de liberale FDP.

Naar Duitsland
Volgens Brockes zullen veel inwoners van de grensregio zich bedenken of ze nog wel zo vaak even naar Duitsland gaan. "En minder Nederlandse klanten betekent minder omzet voor ons midden- en kleinbedrijf."

Disciminatie
Fractievoorzitter Joost van den Akker van de VVD in het Limburgs Parlement noemt het tolvignet 'rampzalig voor de bewoners in de grensregio en discriminerend'. "Bovendien kost het meer dan het oplevert. De Nederlandse automobilist is zo de melkkoe voor de Duitse schatkist."

Felle kritiek uit Europa
Op 26 maart wordt het wetsvoorstel behandeld in het Duitse parlement. Ook vanuit Europa is felle kritiek geleverd, maar de Duitse regering heeft die tot nu toe naast zich neergelegd.

Petitie naar Berlijn
De handtekeningen onder de petitie worden zowel in Duitsland als in Nederland opgehaald. In het voorjaar worden ze in Berlijn aangeboden aan verkeersminister Dobrindt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Timmermans: 'Verplicht solliciteren over grens slecht plan'
3,7 miljoen voor extra onderhoud op vliegveld
Kersverse gedeputeerde 'zeer vereerd' met nieuwe baan
Joost van den Akker volgt gedeputeerde Beurskens op
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen