Overslaan en naar de inhoud gaan

'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 22:54

De VVD-bijeenkomst op het Floriadeterrein was 'een cadeautje van de belastingbetaler'. Dat concludeert politicoloog Nico Baakman na het lezen van het rapport van de Integriteitscommissie van die partij.

De commissie onderzocht of een bijeenkomst van de liberale partij in 2012 op het Floriadeterrein in Venlo door de belastingbetaler is betaald.

Niemand verantwoordelijk
Oud-Kamerlid Mark Verheijen organiseerde de bijeenkomst waarbij ook premier Mark Rutte te gast was. De commissie concludeert dat er van alles mis was, maar dat niemand hiervoor verantwoordelijk kan worden gesteld.

Lees ook: 'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels

"Uitermate onbevredigend", zegt politicoloog Nico Baakman. "Er is onmiskenbaar iets fout gegaan. De Floriade heeft de bijeenkomst gefaciliteerd, dat heeft geld gekost. Maar nergens is een factuur. De Floriade sloot af met een flink tekort, dus eigenlijk is deze bijeenkomst een cadeautje van de belastingbetaler geweest. En dat is principieel fout."

Standaard conclusie
Baakman vervolgt dat het in het Openbaar Bestuur bijna standaard is dat niemand verantwoordelijk blijkt als er dingen mis gaan en veel geld kosten.

Lees ook: Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
ANP
Gratis VVD-bijeenkomst bij Floriade in ruil voor Rutte
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen