Overslaan en naar de inhoud gaan

'VVD-feestje was cadeautje van belastingbetaler'

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2015 - 22:54

De VVD-bijeenkomst op het Floriadeterrein was 'een cadeautje van de belastingbetaler'. Dat concludeert politicoloog Nico Baakman na het lezen van het rapport van de Integriteitscommissie van die partij.

De commissie onderzocht of een bijeenkomst van de liberale partij in 2012 op het Floriadeterrein in Venlo door de belastingbetaler is betaald.

Niemand verantwoordelijk
Oud-Kamerlid Mark Verheijen organiseerde de bijeenkomst waarbij ook premier Mark Rutte te gast was. De commissie concludeert dat er van alles mis was, maar dat niemand hiervoor verantwoordelijk kan worden gesteld.

Lees ook: 'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels

"Uitermate onbevredigend", zegt politicoloog Nico Baakman. "Er is onmiskenbaar iets fout gegaan. De Floriade heeft de bijeenkomst gefaciliteerd, dat heeft geld gekost. Maar nergens is een factuur. De Floriade sloot af met een flink tekort, dus eigenlijk is deze bijeenkomst een cadeautje van de belastingbetaler geweest. En dat is principieel fout."

Standaard conclusie
Baakman vervolgt dat het in het Openbaar Bestuur bijna standaard is dat niemand verantwoordelijk blijkt als er dingen mis gaan en veel geld kosten.

Lees ook: Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
ANP
Gratis VVD-bijeenkomst bij Floriade in ruil voor Rutte
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
Onderzoek naar 'gratis' VVD-feestje op Floriade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten