Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VVD en SP: minder geld voor opgestapte LVO-bestuurder

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 13:16

De VVD en SP in de Tweede Kamer vinden dat de opgestapte bestuurder van onderwijsstichting LVO, André Postema, geen drie maanden salaris moet meekrijgen bij zijn vertrek.

Dat bleek woensdagochtend tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Ophef
Postema was als bestuurder de eindverantwoordelijke voor het examendebacle bij VMBO Maastricht. Eind juni bleek dat 354 leerlingen geen diploma konden krijgen omdat er vanalles mis bleek te zijn met de schoolexamens. VMBO Maastricht is een onderdeel van LVO. Uit een onderzoek van de inspectie bleek onlangs dat er meer problemen zijn met scholen van deze onderwijskoepel.

Lees ook: Drie maanden salaris voor opgestapte Postema

Salaris
Eind november werd bekend dat Postema drie maanden salaris doorbetaald krijgt na zijn vertrek, conform de geldende regels in de CAO. Nu stellen meerdere partijen vraagtekens bij deze afspraak. VVD en SP vinden dat Postema minder geld moet krijgen. Het CDA wil dat de opgestapte bestuurder publiek excuses aanbiedt. Hoeveel geld de bestuurder krijgt, is niet duidelijk. Minister Slob zei woensdagochtend dat het bedrag maximaal 75.000 euro is.

Lees ook: Kamer wil excuses Postema na examendebacle

Balkenendenorm -1 euro
Hoeveel geld Postema precies krijgt en hoe hoog het salaris van Postema is, wil de woordvoerder van LVO niet zeggen. Trouw meldde afgelopen zomer dat Postema in 2016 178.999 euro verdiende. Dat is precies één euro onder de Balkenendenorm.

Minister Slob over het vertrek en de regeling van André Postema

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen