Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD en SP: minder geld voor opgestapte LVO-bestuurder

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 13:16

De VVD en SP in de Tweede Kamer vinden dat de opgestapte bestuurder van onderwijsstichting LVO, André Postema, geen drie maanden salaris moet meekrijgen bij zijn vertrek.

Dat bleek woensdagochtend tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Ophef
Postema was als bestuurder de eindverantwoordelijke voor het examendebacle bij VMBO Maastricht. Eind juni bleek dat 354 leerlingen geen diploma konden krijgen omdat er vanalles mis bleek te zijn met de schoolexamens. VMBO Maastricht is een onderdeel van LVO. Uit een onderzoek van de inspectie bleek onlangs dat er meer problemen zijn met scholen van deze onderwijskoepel.

Lees ook: Drie maanden salaris voor opgestapte Postema

Salaris
Eind november werd bekend dat Postema drie maanden salaris doorbetaald krijgt na zijn vertrek, conform de geldende regels in de CAO. Nu stellen meerdere partijen vraagtekens bij deze afspraak. VVD en SP vinden dat Postema minder geld moet krijgen. Het CDA wil dat de opgestapte bestuurder publiek excuses aanbiedt. Hoeveel geld de bestuurder krijgt, is niet duidelijk. Minister Slob zei woensdagochtend dat het bedrag maximaal 75.000 euro is.

Lees ook: Kamer wil excuses Postema na examendebacle

Balkenendenorm -1 euro
Hoeveel geld Postema precies krijgt en hoe hoog het salaris van Postema is, wil de woordvoerder van LVO niet zeggen. Trouw meldde afgelopen zomer dat Postema in 2016 178.999 euro verdiende. Dat is precies één euro onder de Balkenendenorm.

Minister Slob over het vertrek en de regeling van André Postema

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen