Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD en PvdA Venlo willen Europees geld voor A67

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 19:43

Europa moet geld beschikbaar stellen om het Limburgse gedeelte van de A67 (Venlo-Eindhoven) te verbreden.

Dat schrijven de PvdA en de VVD in Venlo in een open brief aan onder andere de provinciebesturen van Limburg en Brabant, de Tweede Kamer en het parlement van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Brabantse deel
Onlangs sprak de Tweede Kamer zich al uit voor verbreding van de A67. Maar dat gaat vooral om het Brabantse gedeelte, tussen Eindhoven en Someren. Daar is zo'n 270 miljoen euro voor uitgetrokken.

2 x dubbelbaans
VVD en PvdA in Venlo vrezen nu dat het Limburgse gedeelte 2 x dubbelbaans blijft. Ze willen daarom een subsidieaanvraag bij de Europese Commissie.

Europa heeft tot 2020 in totaal 26 miljard euro beschikbaar om verbindingen per spoor, water, lucht en weg te versterken. Voor de eerste ronde daarvan moeten de aanvragen uiterlijk in februari 2015 binnen zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2 bord snelweg
VVD: 'Limburg is slecht en matig bereikbaar'
Nederweert verplaatst carpoolplaats na klachten
Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie
'Verbod op giften aan politieke partij door bedrijfsleven'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen