Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD de grootste in Maasgouw, PVV tweede

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 6:40

De VVD is de grootste gebleven in de gemeente Maasgouw, al voelt de partij van Mark Rutte de hete adem van Geert Wilders wel in zijn nek.

De liberalen behaalden 20,5 procent van de stemmen, tegen 26,9 procent bij de vorige Kamerverkiezingen. De PVV werd tweede, met 19,4 procent van de stemmen.

Het CDA (16,4 procent), de SP (12,2) en D66 (10,4) zijn de overige partijen die meer dan tien procent behaalden. PvdA is ook hier de grote verliezers: 3,4 procent van de stemmen, tegen 18,3 procent in 2012.

Verkiezingskaart
Wil je de uitslagen van alle gemeenten bekijken? Onze interactieve verkiezingskaart kun je hier vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts