Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD de grootste in Maasgouw, PVV tweede

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 6:40

De VVD is de grootste gebleven in de gemeente Maasgouw, al voelt de partij van Mark Rutte de hete adem van Geert Wilders wel in zijn nek.

De liberalen behaalden 20,5 procent van de stemmen, tegen 26,9 procent bij de vorige Kamerverkiezingen. De PVV werd tweede, met 19,4 procent van de stemmen.

Het CDA (16,4 procent), de SP (12,2) en D66 (10,4) zijn de overige partijen die meer dan tien procent behaalden. PvdA is ook hier de grote verliezers: 3,4 procent van de stemmen, tegen 18,3 procent in 2012.

Verkiezingskaart
Wil je de uitslagen van alle gemeenten bekijken? Onze interactieve verkiezingskaart kun je hier vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart