Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD de grootste in Maasgouw, PVV tweede

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 6:40

De VVD is de grootste gebleven in de gemeente Maasgouw, al voelt de partij van Mark Rutte de hete adem van Geert Wilders wel in zijn nek.

De liberalen behaalden 20,5 procent van de stemmen, tegen 26,9 procent bij de vorige Kamerverkiezingen. De PVV werd tweede, met 19,4 procent van de stemmen.

Het CDA (16,4 procent), de SP (12,2) en D66 (10,4) zijn de overige partijen die meer dan tien procent behaalden. PvdA is ook hier de grote verliezers: 3,4 procent van de stemmen, tegen 18,3 procent in 2012.

Verkiezingskaart
Wil je de uitslagen van alle gemeenten bekijken? Onze interactieve verkiezingskaart kun je hier vinden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV