Overslaan en naar de inhoud gaan

VVD Brunssum maakt zich zorgen om geweld

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 19:00

De VVD-fractie in Brunssum is geschrokken van het geweld dat tijdens de feestdagen plaatsvond in de gemeente.

De partij heeft daarover vragen gesteld aan het Brunssumse College van Burgemeester en Wethouders.

Levensbedreigend
Brunssum werd rond de feestdagen opgeschrikt door een aantal geweldsdelicten, inbraken en ander crimineel gedrag. "Soms gingen berovingen gepaard met grof en levensbedreigend geweld", weet raadslid Frank Joosten. "Het geweld wekt de schijn dat dit onderdeel is van een geweldsspiraal. Daar zijn we buitengewoon bezorgd over en willen het college hierop aanspreken."

Lees ook: Getuigen voorkomen scooterroof: twee verdachten aangehouden

Camera's
De fractie wil onder meer weten wat de gemeente gaat doen om het geweld in Brunssum een halt toe te roepen. Cameratoezicht zou volgens de VVD een oplossing kunnen bieden. "Wordt het cameratoezicht uitgebreid? Zo nee, wat moet er dan nog meer gebeuren voordat dit middel wordt ingezet?", is een van de vragen.

Lees ook: Twee autobranden in paar dagen op parkeerplaats Brunssum

BOA's
Ook is de partij benieuwd wanneer er extra toezicht van politie en BOA's gaat komen. Die laatsten zouden in het weekeinde en avonduren mee moeten surveilleren, als het aan de VVD ligt.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen