Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

VV-Helden eerste Limburgse club op videoplatform

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 5:58

Voetbalvereniging VV-Helden is de eerste amateurclub uit Limburg die gebruikt maakt van VoetbalTV, een initiatief van de KNVB en Talpa Network.

Alle wedstrijden die op het hoofdveld worden gespeeld en die door de club zijn aangemeld, worden een minuut voor aanvang en twintig minuten na de reguliere speeltijd (vanwege eventuele uitloop) opgenomen.

Terugkijken
De beelden zijn terug te kijken via de VoetbalTV-app. De vereniging krijgt na de wedstrijd de beelden tot haar beschikking en kan zo een analyse van de wedstrijd maken. Ook spelers die de app hebben, kunnen de wedstrijd terugzien. Ze kunnen zelf ook hoogtepunten van de wedstrijd uitkiezen en heel gemakkelijk delen met anderen.

Zo werkt het
De wedstrijd wordt opgenomen door een systeem dat in eerste instantie erg lijkt op een beveiligingscamera. Twee hoge-resolutie camera's die elk een speelhelft opnemen, maken de beelden. De camera's 'zien' de bal als het ware en volgen deze. Ook wordt er geluid opgenomen.

Video: L1

Kosten
Verenigingen die meedoen, moeten een deel van de installatiekosten betalen, plus een maandelijks bedrag. De kosten van de camera’s zijn voor VoetbalTV.

Privacywet
Vanwege de privacywet mag niet zomaar overal gefilmd worden. Talpa en de voetbalbond hebben die problemen echter ondervangen door de leden van de KNVB automatisch in te laten stemmen met het filmen van de wedstrijden. Ook hangt bij iedere club die meedoet een bord dat bezoekers en spelers attendeert op eventuele filmopnamen voor VoetbalTV.

VAR, maar dan anders
Hans Keiren van VV-Helden: "Afgelopen weekend hebben wij het systeem voor het eerst gebruikt. We hebben geen klachten gehad. Iedereen vond het prima. Op een gegeven moment in de wedstrijd was er een overtreding. De discussie ging toen over een rode kaart of niet. Iemand attendeerde de scheidsrechter op de beelden. Die kun je niet terugspoelen, maar het systeem loopt ongeveer 40 seconden achter. Dus konden we de overtreding terugkijken. Op basis daarvan is er een gele kaart uitgedeeld. Eigenlijk hebben we het systeem als een soort VAR gebruikt."

Ook trainer Eddy Joosten van VV-Helden is enthousiast: "Een handig systeem, ik denk dat het goed is voor de jeugd als we wedstrijden terug kunnen kijken en dingen kunnen evalueren".

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen