Overslaan en naar de inhoud gaan

VV-Helden eerste Limburgse club op videoplatform

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 5:58

Voetbalvereniging VV-Helden is de eerste amateurclub uit Limburg die gebruikt maakt van VoetbalTV, een initiatief van de KNVB en Talpa Network.

Alle wedstrijden die op het hoofdveld worden gespeeld en die door de club zijn aangemeld, worden een minuut voor aanvang en twintig minuten na de reguliere speeltijd (vanwege eventuele uitloop) opgenomen.

Terugkijken
De beelden zijn terug te kijken via de VoetbalTV-app. De vereniging krijgt na de wedstrijd de beelden tot haar beschikking en kan zo een analyse van de wedstrijd maken. Ook spelers die de app hebben, kunnen de wedstrijd terugzien. Ze kunnen zelf ook hoogtepunten van de wedstrijd uitkiezen en heel gemakkelijk delen met anderen.

Zo werkt het
De wedstrijd wordt opgenomen door een systeem dat in eerste instantie erg lijkt op een beveiligingscamera. Twee hoge-resolutie camera's die elk een speelhelft opnemen, maken de beelden. De camera's 'zien' de bal als het ware en volgen deze. Ook wordt er geluid opgenomen.

Video: L1

Kosten
Verenigingen die meedoen, moeten een deel van de installatiekosten betalen, plus een maandelijks bedrag. De kosten van de camera’s zijn voor VoetbalTV.

Privacywet
Vanwege de privacywet mag niet zomaar overal gefilmd worden. Talpa en de voetbalbond hebben die problemen echter ondervangen door de leden van de KNVB automatisch in te laten stemmen met het filmen van de wedstrijden. Ook hangt bij iedere club die meedoet een bord dat bezoekers en spelers attendeert op eventuele filmopnamen voor VoetbalTV.

VAR, maar dan anders
Hans Keiren van VV-Helden: "Afgelopen weekend hebben wij het systeem voor het eerst gebruikt. We hebben geen klachten gehad. Iedereen vond het prima. Op een gegeven moment in de wedstrijd was er een overtreding. De discussie ging toen over een rode kaart of niet. Iemand attendeerde de scheidsrechter op de beelden. Die kun je niet terugspoelen, maar het systeem loopt ongeveer 40 seconden achter. Dus konden we de overtreding terugkijken. Op basis daarvan is er een gele kaart uitgedeeld. Eigenlijk hebben we het systeem als een soort VAR gebruikt."

Ook trainer Eddy Joosten van VV-Helden is enthousiast: "Een handig systeem, ik denk dat het goed is voor de jeugd als we wedstrijden terug kunnen kijken en dingen kunnen evalueren".

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen