Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurzee teistert groot aardbeienveld in Nederweert

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 17:52

Een grote brand heeft een aardbeienveld aan de Booldersdijk in Nederweert vernietigd. De brand dreigde over te slaan naar een nabijgelegen bosgebied, maar dat wist de brandweer te voorkomen.

Inmiddels heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.

Eigenaar naar ziekenhuis
De eigenaar van het veld heeft rook ingeademd tijdens de bluswerkzaamheden, zo meldt de brandweer via Twitter. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De brand heeft gewoed over een totale oppervlakte van 90 bij 45 meter.

Droog hooi
De brand lijkt te zijn ontstaan door de droogte. "Op het aardbeienveld, tussen de stellages, lagen hooibalen", vertelt een woordvoerder van de brandweer. "Dat hooi was natuurlijk kurkdroog en dat is hoogstwaarschijnlijk gaan branden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen