Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkvrije zones in Weert: 'Ik lees het nu pas'

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 6:00

In Weert hebben ze deze jaarwisseling een nieuw experiment: vrijwillige vuurwerkvrije zones. Ton Aspers is één van de 'promoters'.

Namens zijn straat, de Irenelaan, heeft hij bij de gemeente aangegeven dat hij meedoet aan het experiment. "Ik heb vijf bordjes opgehangen. Dus ik hoop dat de mensen het begrijpen", vertelt de Weertenaar.

Bordjes aanvragen
Een vrijwillige vuurwerkvrije zone in Weert houdt in dat er geen vuurwerk mag worden afgestoken. Als dat toch gebeurt, komt er geen politie, maar dan is het aan de buurtbewoners om elkaar er op aan te spreken. Net als Aspers kunnen Weertenaren maximaal vijf bordjes bij de gemeente aanvragen die ze dan kunnen ophangen in de straat.

Niet bij iedereen bekend
"Ik wist het niet. Ik lees het nu pas", zegt een van de buurtbewoners. "Maar ik ben er wel voor." Op straat lijkt niet iedereen ermee bekend dat de Irenelaan een vrijwillige vuurwerkvrije zone is tijdens de jaarwisseling.

Perfect
"Ik heb het met verschillende buren besproken, tegenover met Cor. De man die hier net wegreed, die vond het ook allemaal perfect", vertelt Ton. "Dus ze vinden het toch wel goed dat zoiets wordt ondernomen."

Zones
In Limburg komt geen enkele gemeente met een volledig vuurwerkverbod, maar in Vaals en Eijsden-Margraten wordt er net zoals vorig jaar gewerkt met vuurwerkvrije zones. De gemeente Weert experimenteert dit jaar dus met de vrijwillige vuurwerkvrije zone.

"Ik zal wel naar buiten lopen en erop wijzen", besluit Aspers. "Ik probeer straks de bordjes eraf te halen en dan hang ik ze volgend jaar weer terug."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen