Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Vuurwerkvrije zone in Maastricht niet nodig’

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 8:36

Het inrichten van vuurwerkvrije zones in Maastricht is vooralsnog niet nodig.

Dat constateert het stadsbestuur na een onderzoek tijdens de afgelopen jaarwisseling.

Seniorenpartij
De Seniorenpartij Maastricht (SPM) riep eind 2014 op gebieden aan te wijzen waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. De partij dacht hierbij concreet aan bijvoorbeeld de omgeving van zorgcentra, winkelcentra en dierenopvanglocaties.

Aantal klachten valt mee
Maastricht besloot de overlast eerst te onderzoeken. Het stadsbestuur stelt nu dat het aantal klachten meeviel. Volgens Maastricht heeft de ingezette koers van extra communicatie en gerichter inzetten van politie en handhavers effect. Daarom is er volgens het college ‘vooralsnog geen behoefte’ aan het instellen van vuurwerkvrije zones.

De gevraagde zones van SPM zouden sowieso lastig zijn geweest "omdat grenzen van wel/niet afsteken voor burgers volstrekt onduidelijk zouden zijn."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil verbod op vuurwerk
Hoes: ‘Meld overlast geknal rotjes in Maastricht’
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
Jaarwisseling in Limburg: Meer dan 10 alcoholvergiftigingen
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen