Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkvrije zone bij jaarwisseling in Simpelveld

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 13:57

Van de 33 Limburgse gemeenten heeft alleen Simpelveld aangegeven komende jaarwisseling een of meer vuurwerkvrije zones in te stellen.

De gemeente heeft een vuurwerpverbod afgekondigd voor de Koolhoverweg in Bocholtzerheide. Het college van B en W reageert met dat besluit op klachten van buurtbewoners, die vorig jaar veel last hadden van overlast.

Nuth
Nuth kijkt nog of er zo'n zone wordt ingevoerd. Dat meldt nieuwssite nu.nl dat een onderzoek hield in heel Nederland. Zeker negentien Nederlandse gemeenten zorgen dat er dit jaar plekken zijn waar mensen de jaarwisseling kunnen vieren zonder geknal en lichtflitsen.

De regels rond het afsteken van vuurwerk zijn komende jaarwisseling aangescherpt. Er mag alleen nog maar vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18:00 uur, en 1 januari 2:00 uur.

De afgelopen jaren gold er op bungalowpark Reevallis bij Vijlen ook een vuurwerkverbod. Het is nog niet bekend of dat ook dit jaar van kracht is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgers hechten niet aan vuurwerk
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
Simpelveld schaft vuurwerkvrije zone af
Ruim 500 kilo zwaar vuurwerk gevonden, Limburgers opgepakt
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen