Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkvrije zone bij jaarwisseling in Simpelveld

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 13:57

Van de 33 Limburgse gemeenten heeft alleen Simpelveld aangegeven komende jaarwisseling een of meer vuurwerkvrije zones in te stellen.

De gemeente heeft een vuurwerpverbod afgekondigd voor de Koolhoverweg in Bocholtzerheide. Het college van B en W reageert met dat besluit op klachten van buurtbewoners, die vorig jaar veel last hadden van overlast.

Nuth
Nuth kijkt nog of er zo'n zone wordt ingevoerd. Dat meldt nieuwssite nu.nl dat een onderzoek hield in heel Nederland. Zeker negentien Nederlandse gemeenten zorgen dat er dit jaar plekken zijn waar mensen de jaarwisseling kunnen vieren zonder geknal en lichtflitsen.

De regels rond het afsteken van vuurwerk zijn komende jaarwisseling aangescherpt. Er mag alleen nog maar vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18:00 uur, en 1 januari 2:00 uur.

De afgelopen jaren gold er op bungalowpark Reevallis bij Vijlen ook een vuurwerkverbod. Het is nog niet bekend of dat ook dit jaar van kracht is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgers hechten niet aan vuurwerk
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
Simpelveld schaft vuurwerkvrije zone af
Ruim 500 kilo zwaar vuurwerk gevonden, Limburgers opgepakt
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen