Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkvrije zone bij jaarwisseling in Simpelveld

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 13:57

Van de 33 Limburgse gemeenten heeft alleen Simpelveld aangegeven komende jaarwisseling een of meer vuurwerkvrije zones in te stellen.

De gemeente heeft een vuurwerpverbod afgekondigd voor de Koolhoverweg in Bocholtzerheide. Het college van B en W reageert met dat besluit op klachten van buurtbewoners, die vorig jaar veel last hadden van overlast.

Nuth
Nuth kijkt nog of er zo'n zone wordt ingevoerd. Dat meldt nieuwssite nu.nl dat een onderzoek hield in heel Nederland. Zeker negentien Nederlandse gemeenten zorgen dat er dit jaar plekken zijn waar mensen de jaarwisseling kunnen vieren zonder geknal en lichtflitsen.

De regels rond het afsteken van vuurwerk zijn komende jaarwisseling aangescherpt. Er mag alleen nog maar vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18:00 uur, en 1 januari 2:00 uur.

De afgelopen jaren gold er op bungalowpark Reevallis bij Vijlen ook een vuurwerkverbod. Het is nog niet bekend of dat ook dit jaar van kracht is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgers hechten niet aan vuurwerk
Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
Simpelveld schaft vuurwerkvrije zone af
Ruim 500 kilo zwaar vuurwerk gevonden, Limburgers opgepakt
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen