Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkverkoop voor jaarwisseling van start

Geplaatst opzaterdag 28 december 2019 - 7:34

De verkoop van vuurwerk in de winkel gaat zaterdag van start. Mensen kunnen hun rotjes, vuurpijlen en ander vuurwerk voor de jaarwisseling aanschaffen.

De andere verkoopdagen zijn maandag en dinsdag. Op zondag mag er geen vuurwerk worden verkocht.

Verboden
Dit jaar mag voor het laatst vuurwerk in de zwaarste categorie worden afgestoken. Groot vuurwerk zoals Chinese rollen en honderdduizendklappers zijn vanaf de jaarwisseling 2020-2021 verboden.

Verkopers moeten dit jaar verplicht gratis veiligheidsbrillen en aansteeklonten aan klanten meegeven. Ook moeten ze instructie geven over hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken.

Leeftijdsgrens
De minimumleeftijden voor het afsteken van vuurwerk zijn 12, 16 en 18 jaar. Die leeftijden hangen af van het soort vuurwerk dat mensen kopen. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd de klant moet hebben om het te mogen afsteken. Verkopers van vuurpijlen moeten sinds vorig jaar lanceerstandaards meeleveren.

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur 2020.

Vuurwerkverbod
Als de komende jaarwisseling opnieuw onrustig verloopt, sluit minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid niet uit dat een totaal vuurwerkverbod opnieuw aan de Kamer wordt voorgelegd. Dat zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Limburgers zouden het niet erg vinden als er een vuurwerkverbod komt. Ruim twee op de drie inwoners wil dat er een einde komt aan het afsteken van legaal vuurwerk rondom de jaarwisseling, blijkt uit onderzoek.

Lees ook: Grote meerderheid Limburgers voor vuurwerkverbod

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen