Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkslachtoffer onderneemt stappen tegen fabrikant

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 16:43

Vuurwerkslachtoffer Bram Clevis uit Arcen stelt een vuurwerkfabrikant aansprakelijk voor het ongeval dat hij had tijdens de jaarwisseling vorig jaar.

Hij wil dat de fabrikant zijn kosten vergoedt. En bovenal wil hij de samenleving waarschuwen voor de risico's van vuurwerk. Clevis verloor een oog bij het ongeval en wil met zijn verhaal mensen waarschuwen voor de gevaren.

Voorschriften
Volgens Clevis was het vuurwerk veilig en handelde hij volgens de voorschriften. Toch ontplofte het vuurwerk haast direct toen hij het lont aanstak, zegt de man. "Ik zette het potje netjes op de grond, ik stak het aan zoals het hoort en binnen twee seconden ontplofte het", zegt Clevis tegen L1. "Op de verpakking staat dat je acht meter afstand moet houden, maar ik had niet eens de kans om één meter afstand te houden en dat neem ik ze toch wel kwalijk." Het vuurwerk kwam in Clevis' gezicht terecht en beschadigde zijn oog zo ernstig dat het niet meer te redden was.

Klacht
In eerste instantie wilde Clevis het ongeluk laten rusten, maar inmiddels heeft hij toch een advocaat in de arm genomen om in gesprek te gaan met de fabrikant. Hij wil dat zijn schade vergoed wordt. Clevis heeft een eigen horecaonderneming en moest lange tijd een vervanger aanstellen, omdat hij niet kon werken. Daarnaast heeft hij ook veel medische kosten moeten maken.

Preventie
De ondernemer heeft inmiddels een oogprothese en daardoor zijn de verwondingen niet meer zichtbaar. Clevis wil met zijn actie vooral bereiken dat vuurwerk veiliger wordt. Toen hij gewond in het ziekenhuis in Maastricht lag, ontmoette hij drie andere vuurwerkslachtoffers. Ook zij raakten ernstig gewond toen het vuurwerk te snel afging. Dat zette Clevis aan het denken over de veiligheid van vuurwerk in Nederland. Graag zou hij in gesprek komen met de fabrikant om over de veiligheid van vuurwerk te spreken. "Ik wil graag bereiken dat de veiligheid van vuurwerk verbeterd wordt", zegt Clevis. "Maar het blijft wel zo dat veilig vuurwerk niet bestaat."

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen