Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkincident Roda-MVV: 'Kleine groep die het verstiert'

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 17:00

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade doet een appel op supporters na het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Roda JC tegen MVV. "Je hebt toch een hart voor Roda, voor voetbal. Laat dit dan."

Het spel werd zondagmiddag twee keer stilgelegd in het Parkstad Limburg Stadion vanwege het afsteken van vuurwerk en gooien van rookbommen vanuit de Roda-tribune.

Boos
"Het is een kleine groep die het verstiert voor heel veel goede Roda-supporters die de afgelopen jaren heel hard de club hebben gesteund", zegt een teleurgestelde Dassen. "Ik ben er echt wel boos over."

Video: L1

Veiligheid
In de eerste minuut van de beladen derby ging het al mis toen vanuit de Roda-tribune vuurwerk werd afgestoken. Scheidsrechter Pol van Boekel legde de wedstrijd een paar minuten stil. In de vijftiende minuut van de wedstrijd werden opnieuw rookbommen en vuurwerk afgestoken. Spelers gingen dit keer naar binnen. "De veiligheid van de spelers was in het geding, maar ook van de mensen op de tribunes. Dit is niet wat we in de voetbalwereld, in Kerkrade en in Limburg met elkaar willen uitstralen", zegt de burgemeester.

Lees ook: Derby tussen Roda en MVV tijdelijk stilgelegd door vuurwerk

Video: L1

Onderzoek
In een gezamenlijk statement laten Roda JC, de gemeente Kerkrade, het Openbaar Ministerie en de politie weten dat er onderzoek wordt gedaan. "Er zullen maatregelen genomen moeten worden", aldus Dassen. "In Limburg en Nederland hebben we het over de inzet van de politie bij wedstrijden. We hebben bij de politie een capaciteitsprobleem. Wij, ook Roda en heel veel supporters, willen normaliseren. Dit werpt ons nu terug."

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen