Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkincident Roda-MVV: 'Kleine groep die het verstiert'

Geplaatst opzondag 12 januari 2020 - 17:00

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade doet een appel op supporters na het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd Roda JC tegen MVV. "Je hebt toch een hart voor Roda, voor voetbal. Laat dit dan."

Het spel werd zondagmiddag twee keer stilgelegd in het Parkstad Limburg Stadion vanwege het afsteken van vuurwerk en gooien van rookbommen vanuit de Roda-tribune.

Boos
"Het is een kleine groep die het verstiert voor heel veel goede Roda-supporters die de afgelopen jaren heel hard de club hebben gesteund", zegt een teleurgestelde Dassen. "Ik ben er echt wel boos over."

Video: L1

Veiligheid
In de eerste minuut van de beladen derby ging het al mis toen vanuit de Roda-tribune vuurwerk werd afgestoken. Scheidsrechter Pol van Boekel legde de wedstrijd een paar minuten stil. In de vijftiende minuut van de wedstrijd werden opnieuw rookbommen en vuurwerk afgestoken. Spelers gingen dit keer naar binnen. "De veiligheid van de spelers was in het geding, maar ook van de mensen op de tribunes. Dit is niet wat we in de voetbalwereld, in Kerkrade en in Limburg met elkaar willen uitstralen", zegt de burgemeester.

Lees ook: Derby tussen Roda en MVV tijdelijk stilgelegd door vuurwerk

Video: L1

Onderzoek
In een gezamenlijk statement laten Roda JC, de gemeente Kerkrade, het Openbaar Ministerie en de politie weten dat er onderzoek wordt gedaan. "Er zullen maatregelen genomen moeten worden", aldus Dassen. "In Limburg en Nederland hebben we het over de inzet van de politie bij wedstrijden. We hebben bij de politie een capaciteitsprobleem. Wij, ook Roda en heel veel supporters, willen normaliseren. Dit werpt ons nu terug."

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen