Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkbom door brievenbus: woningen ontruimd

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 3:28

Zes woningen in een appartementencomplex in Vaals zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een vuurwerkbom in de brievenbus van het complex was gegooid.

De politie kreeg de melding rond 2:00 uur. Het gaat om een complex aan de Prins Bernhardstraat.

Geen gewonden
Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. Ook is er geen brand ontstaan. Wel kwamen de brandweer en ambulance uit voorzorg ter plaatse. De straat is afgezet met linten.

EOD
Omdat niet duidelijk was of alle explosieve lading van de vuurwerkbom ontploft is, konden de hulpdiensten het drie verdiepingen tellende gebouw niet direct in. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd opgeroepen om te onderzoeken of er nog gevaar bestond.

De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben.

Video: Track'88

Harde knal
Een bewoonster van het appartementencomplex vertelt dat er plotseling een harde knal was. "Mijn honden begonnen te blaffen. Ik ben direct uit bed gesprongen." Het brandalarm ging ook meteen af. "Ik heb de brandweer gebeld, heb mijn honden gepakt en mijn sleutels en ben vervolgens het huis uit gevlucht."

Beneden trof de bewoonster een puinhoop aan in de portiek. "Alle brievenbussen waren weg. Er lag overal glas", vertelt ze aan een correspondent ter plaatse.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen