Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerkbom door brievenbus: woningen ontruimd

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 3:28

Zes woningen in een appartementencomplex in Vaals zijn in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een vuurwerkbom in de brievenbus van het complex was gegooid.

De politie kreeg de melding rond 2:00 uur. Het gaat om een complex aan de Prins Bernhardstraat.

Geen gewonden
Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. Ook is er geen brand ontstaan. Wel kwamen de brandweer en ambulance uit voorzorg ter plaatse. De straat is afgezet met linten.

EOD
Omdat niet duidelijk was of alle explosieve lading van de vuurwerkbom ontploft is, konden de hulpdiensten het drie verdiepingen tellende gebouw niet direct in. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) werd opgeroepen om te onderzoeken of er nog gevaar bestond.

De politie is op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben.

Video: Track'88

Harde knal
Een bewoonster van het appartementencomplex vertelt dat er plotseling een harde knal was. "Mijn honden begonnen te blaffen. Ik ben direct uit bed gesprongen." Het brandalarm ging ook meteen af. "Ik heb de brandweer gebeld, heb mijn honden gepakt en mijn sleutels en ben vervolgens het huis uit gevlucht."

Beneden trof de bewoonster een puinhoop aan in de portiek. "Alle brievenbussen waren weg. Er lag overal glas", vertelt ze aan een correspondent ter plaatse.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen