Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerk nekt zwaan, dier gestorven in hulpcentrum

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 6:00

De zwaargewonde zwaan die op 2 januari door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werd geholpen aan zijn verwondingen, is gestorven.

Het dier werd maandagochtend dood in haar box op de IC-afdeling gevonden.

Lees ook: Zwaargewonde zwaan maakt cruciale uren door

Tijdens de jaarwisseling is de zwaan, vermoedelijk in paniek door vuurwerk, in Maastricht tegen een hekwerk gevlogen. Als gevolg daarvan zwom het dier met doorgescheurde hals rond in de vijver bij het Geusseltstadion. De zwaan liet zich maar moeilijk vangen, maar werd uiteindelijk overgebracht naar de Belgisch-Limburgse dierenopvang. Daar bleek dat zowel de slokdarm als de luchtpijp helemaal blootlagen.

Bacteriën
De dierenarts kon het merendeel van de vacht terug over de luchtpijp en slokdarm trekken. In eerste instantie leek dan ook alles goed te gaan. Tot vorige week duidelijk werd dat er huid aan het afsterven was en het dier de strijd tegen de bacteriën verloor.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen