Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuurwerk jaagt paarden dood in op snelweg

Geplaatst opmaandag 2 januari 2017 - 22:33

Twee paarden hebben maandag op de snelweg bij Moers, over de grens bij Venlo, een ernstig ongeluk veroorzaakt. De dieren waren op hol geslagen door vuurwerk.

Het ongeval gebeurde op de A40, de snelweg tussen Duisburg en Venlo.

Botsing
Twee paarden renden daar in volle galop de snelweg op. Een automobiliste kon de dieren niet meer ontwijken, waardoor ze klem kwam te zitten. De vrouw raakte zwaar gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De paarden overleefden de frontale botsing niet.

Vuurwerk
De twee paarden waren volgens de politie met hun eigenares onderweg toen er rotjes ontploften waardoor ze op hol sloegen en op de autobaan terechtkwamen. Wie de kanonslagen heeft gegooid is nog niet bekend, ook niet of dat opzettelijk is gebeurd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Juwelier schiet overvaller dood in Moers
ANP
Tegelse vrachtwagenchauffeur veroorzaakt dodelijk ongeluk
Gekantelde truck zorgt voor opstopping bij grens
vrachtwagen Duitsland ongeval grens venlo a67 (18 feb 2020)
Vrachtwagen verliest lading in Duitsland: file in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen