Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vuurbal aan Landgraafse hemel tijdens Foo Fighters

Geplaatst opzondag 17 juni 2018 - 12:46

Tijdens het optreden van Foo Fighters op Pinkpop verscheen zaterdagavond ineens een vuurbal aan de hemel.

De meteoor flitste voorbij tijdens de drumsolo aan het einde van het nummer Monkey Wrench. Verschillende festivalbezoekers legden het kosmisch fenomeen vast.

Een filmpje verscheen op videosite Dumpert. , een ander werd door Vera Eggen doorgestuurd aan 1Limburg.

Verschijning
Volgens RTL Nieuws kwamen vanuit het hele land meldingen binnen van mensen die de vuurbal hebben gezien. Op de website International Meteor Organization kwamen 71 meldingen binnen. De meeste kwamen vanuit Nederland, maar ook in België en Duitsland werd de verschijning waargenomen.

Gruisdeeltjes
Sterrenkundige Sebastiaan de Vet zegt bij RTL dat het inderdaad om een vuurbol gaat. "We zien wel vaker kleine gruisdeeltjs uit de ruimte in onze dampkring, die noemen we vallende sterren of meteoren. Soms zijn die brokstukjes groter, enkele centimeters of tientallen centimeters."

Kosmisch vuurwerk
Het is niet de eerste keer dat Pinkpopbezoekers worden getrakteerd op kosmisch vuurwerk. Tijdens het optreden van Simple Minds op Pinkpop Classic in 2009 viel er ook een meteoor te zien.

Lees ook: Heldere meteoor boven Limburg

Lees en bekijk hier alles over Pinkpop 2018. Je volgt het festival ook via L1 Radio en TV. Bekijk hier de details.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen