Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vuurbal aan Landgraafse hemel tijdens Foo Fighters

Geplaatst opzondag 17 juni 2018 - 12:46

Tijdens het optreden van Foo Fighters op Pinkpop verscheen zaterdagavond ineens een vuurbal aan de hemel.

De meteoor flitste voorbij tijdens de drumsolo aan het einde van het nummer Monkey Wrench. Verschillende festivalbezoekers legden het kosmisch fenomeen vast.

Een filmpje verscheen op videosite Dumpert. , een ander werd door Vera Eggen doorgestuurd aan 1Limburg.

Verschijning
Volgens RTL Nieuws kwamen vanuit het hele land meldingen binnen van mensen die de vuurbal hebben gezien. Op de website International Meteor Organization kwamen 71 meldingen binnen. De meeste kwamen vanuit Nederland, maar ook in België en Duitsland werd de verschijning waargenomen.

Gruisdeeltjes
Sterrenkundige Sebastiaan de Vet zegt bij RTL dat het inderdaad om een vuurbol gaat. "We zien wel vaker kleine gruisdeeltjs uit de ruimte in onze dampkring, die noemen we vallende sterren of meteoren. Soms zijn die brokstukjes groter, enkele centimeters of tientallen centimeters."

Kosmisch vuurwerk
Het is niet de eerste keer dat Pinkpopbezoekers worden getrakteerd op kosmisch vuurwerk. Tijdens het optreden van Simple Minds op Pinkpop Classic in 2009 viel er ook een meteoor te zien.

Lees ook: Heldere meteoor boven Limburg

Lees en bekijk hier alles over Pinkpop 2018. Je volgt het festival ook via L1 Radio en TV. Bekijk hier de details.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen