Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vuurbal aan Landgraafse hemel tijdens Foo Fighters

Geplaatst opzondag 17 juni 2018 - 12:46

Tijdens het optreden van Foo Fighters op Pinkpop verscheen zaterdagavond ineens een vuurbal aan de hemel.

De meteoor flitste voorbij tijdens de drumsolo aan het einde van het nummer Monkey Wrench. Verschillende festivalbezoekers legden het kosmisch fenomeen vast.

Een filmpje verscheen op videosite Dumpert. , een ander werd door Vera Eggen doorgestuurd aan 1Limburg.

Verschijning
Volgens RTL Nieuws kwamen vanuit het hele land meldingen binnen van mensen die de vuurbal hebben gezien. Op de website International Meteor Organization kwamen 71 meldingen binnen. De meeste kwamen vanuit Nederland, maar ook in België en Duitsland werd de verschijning waargenomen.

Gruisdeeltjes
Sterrenkundige Sebastiaan de Vet zegt bij RTL dat het inderdaad om een vuurbol gaat. "We zien wel vaker kleine gruisdeeltjs uit de ruimte in onze dampkring, die noemen we vallende sterren of meteoren. Soms zijn die brokstukjes groter, enkele centimeters of tientallen centimeters."

Kosmisch vuurwerk
Het is niet de eerste keer dat Pinkpopbezoekers worden getrakteerd op kosmisch vuurwerk. Tijdens het optreden van Simple Minds op Pinkpop Classic in 2009 viel er ook een meteoor te zien.

Lees ook: Heldere meteoor boven Limburg

Lees en bekijk hier alles over Pinkpop 2018. Je volgt het festival ook via L1 Radio en TV. Bekijk hier de details.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen