Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuilniszakken zorgen voor blauwe handen in Meerssen

Geplaatst opwoensdag 23 september 2020 - 14:19

In Meerssen ergeren inwoners zich aan de kwaliteit van de blauwe restafvalzakken waar het afval in verzameld moet worden.

De verflaag op de zak geeft snel af, waardoor mensen met blauwe handen weer terug naar binnen gaan als ze de zakken aan de straat hebben gezet.

Irritatie
Meerssenaar Ton Scheepers was het maandagavond zat toen hij na het wegbrengen van de afvalzak opnieuw blauwe verf van zijn handen moest wassen. Hij uitte zijn ergernis op Twitter en kreeg direct bijval van plaatsgenoten die zich eveneens ergeren aan de kwaliteit van de zakken. "Binnen een minuut had ik al meerdere reacties van mensen die zeiden dat hun handen op smurfenhanden leken."

Slechte kwaliteit
De problemen met de restzakken speelt al een behoorlijke tijd. "We hadden eerst rode zakken, maar nadat de gemeente overstapte op de blauwe variant, zijn de problemen begonnen. En het wordt steeds erger", zegt Scheepers. "Het is ook niet dat het één slechte batch is; de kwaliteit van de zakken is gewoon ondermaats. Behalve de kleur zijn ze ook erg dun. Je kunt er zo doorheen kijken."

Leverancier
De gemeente Meerssen laat weten bekend te zijn met de problemen. "We hebben navraag gedaan bij de leverancier en ook zij zijn bekend met de problemen", laat een woordvoerder weten. "Ze gaan op zoek naar een oplossing, bijvoorbeeld door andere inkt te gaan gebruiken tijdens de productie van de zakken."

Zeep
"De blauwe handen zijn gewoon van het stevig vastpakken van de zak", zegt Scheepers. "Gelukkig gaat de verf wel redelijk snel weer van je handen af. Even wassen met zeep en het is weg."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen