Overslaan en naar de inhoud gaan

Vuilnisvandalen houden huis in Horst

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 17:39

Meer dan tien straten in Horst waren donderdagochtend bezaaid met grofvuil en afval. Vuilnisvandalen hadden tientallen zaken opengereten.

"Waarschijnlijk waren de daders op zoek naar bruikbare spullen", zegt een woordvoerster van de gemeente Horst aan de Maas. Donderdag was een ochtend waarop in Horst grofvuil werd opgehaald, naast de reguliere wekelijkse ronde van de vuilnisman. "Dus ook gewone vuilniszakken zijn opengemaakt en doorzocht, naast de tariefzakken voor grofvuil."

Ravage
Nadat de ravage ontdekt was zijn medewerkers van de buitendienst aan de slag gegaan om de rotzooi op te ruimen. Ze zijn geholpen door de vuilnismannen en de dienst die het grofvuil ophaalt. "Ook hebben inwoners de handen uit de mouwen gestoken om het vuilnis van de straat te halen."

De gemeente heeft de politie ingelicht, maar geen aangifte gedaan. "In deze extreme mate hebben we nog niet meegemaakt dat vuilniszakken zijn opengescheurd."

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen