Overslaan en naar de inhoud gaan

VS levert ex-sheriff uit om gruwelijke huurmoord in Bergen

Geplaatst opzaterdag 6 november 2021 - 21:59

De Amerikaanse oud-hulpsheriff William Lyle J. is door de Verenigde Staten aan Nederland uitgeleverd vanwege de moord op Thomaz Schwarz in Bergen.

J. is voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit voorlopig vast, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan de Telegraaf.

Gruwelijke moord
Het 58-jarige Duitse slachtoffer werd eind november 2019 op gruwelijke wijze om het leven gebracht in zijn woning in Bergen. Een zakelijk conflict met de Zwitserse zakenman Lukas F. zou de aanleiding voor de huurmoord zijn. F. schakelde via een tussenpersoon zeker drie Amerikanen in om het conflict op te lossen.

Lees ook: 'Zwitserse zakenman gaf opdracht voor moord in Bergen'

Een andere Amerikaanse verdachte was al eerder uitgeleverd aan Nederland vanwege deze moord.

Envelop met 10.000 dollar
De voormalig sheriff heeft in de rechtbank in Hattiesburg (VS) toegegeven dat hij eind november 2019 twee andere Amerikanen in een huurauto naar de woning van het slachtoffer had gereden. Maar hij ontkende met klem dat hij zelf ook in de woning aan de Roesstraat was geweest. Twintig minuten na aankomst bij het huis "kwamen ze terug naar de auto, met bloed op hun kleding", verklaarde J. Ze reden ze naar een bos in de buurt om de kleding te dumpen.

J. kreeg naar eigen zeggen een envelop met 10.000 dollar voor de dodenrit.

Lees ook: Ex-sheriff: 'Ik reed handlangers naar moordplek'

In een plas bloed gevonden
Het slachtoffer werd niet veel later in een plas bloed gevonden. Zijn keel was doorgesneden en hij had meerdere steekwonden in zijn armen en benen, gebroken ribben en verwondingen aan zijn rug, schreef de Telegraaf eerder op basis van het rechtbankverslag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen