Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwen laten vaker wijntje staan voor speciaalbieren

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 9:27

Het zijn vooral vrouwen waaraan het succes van Nederlandse speciaalbieren is te danken.

Waar dames jaren geleden om wijn vroegen, wagen ze zich inmiddels massaal aan regionale speciaalbieren, vertelt Lonneke Brouns van Brouwerij De Fontein in Stein.

Cultuurverandering
In de Week van het Nederlandse Bier openen veel brouwerijen de deuren om een kijkje te nemen bij het brouwproces. De Fontein lanceert een nieuw speciaalbier. Volgens Brouns zal de hype van hippe bierlokalen met talloze op kleinere schaal gebrouwen speciaalbieren op den duur enigszins afvlakken, maar van een cultuurverandering is volgens haar zeker sprake.

Grote brouwers spelen daar ook op in, omdat de klant de combinatie van smaak en beleving niet meer los wil koppelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten