Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwen laten vaker wijntje staan voor speciaalbieren

Geplaatst opmaandag 28 mei 2018 - 9:27

Het zijn vooral vrouwen waaraan het succes van Nederlandse speciaalbieren is te danken.

Waar dames jaren geleden om wijn vroegen, wagen ze zich inmiddels massaal aan regionale speciaalbieren, vertelt Lonneke Brouns van Brouwerij De Fontein in Stein.

Cultuurverandering
In de Week van het Nederlandse Bier openen veel brouwerijen de deuren om een kijkje te nemen bij het brouwproces. De Fontein lanceert een nieuw speciaalbier. Volgens Brouns zal de hype van hippe bierlokalen met talloze op kleinere schaal gebrouwen speciaalbieren op den duur enigszins afvlakken, maar van een cultuurverandering is volgens haar zeker sprake.

Grote brouwers spelen daar ook op in, omdat de klant de combinatie van smaak en beleving niet meer los wil koppelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen