Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwen-architectuurprijs voor Francine Houben

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 7:06

De uit Sittard afkomstige architect Francine Houben heeft in Parijs de internationale Prix des Femmes Architectes gekregen.

Deze prijs voor vrouwelijke architecten werd voor de zevende keer uitgereikt door de Association for Reseatch on the City and Habitat.

Wereldwijd
Het werk van Houben en haar architectenbureau Mecanoo is over de hele wereld te zien. Ze ontwierp de afgelopen jaren onder meer een groot theater in Taiwan, en tekende voor de restauratie van de beroemde New York Public Library.

In Limburg is de Rabobank in Sittard van haar hand. Ook tekende ze het nieuwe stadskantoor in Heerlen dat nu wordt gebouwd.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen