Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwelijke veteraan vertelt over mannenbolwerk

Geplaatst opwoensdag 4 november 2015 - 17:20

De Veteranenlezing staat dit jaar in het teken van vrouwelijke veteranen. Bosnië- en Irak-veteraan Anke Dorpmanns uit Venlo is speciale gast tijdens de lezing en vertelt over haar ervaringen in een mannenwereld.

Anke Dorpmanns was 19 jaar toen ze in 2002 voor het eerst op missie naar Bosnië ging. In 2005 volgde een missie naar Irak.

Mannenwereld
Tijdens de veteranenlezing vertelt Dorpmanns haar verhaal. Hoe het is om je als jonge vrouw staande te houden in een echte mannenwereld en hoe zij eenmaal uit dienst een nieuw leven opbouwde. Tegenwoordig is ze sportinstructeur en (kinderboeken)schrijver. Ze woont samen met haar man en dochters in Venlo.

Veteranenlezing
Op maandag 9 november vindt de jaarlijkse Veteranenlezing plaats in Zeist. De lezing staat dit jaar in het teken van vrouwelijke veteranen. Naast Anke Dorpmanns vertellen nog drie vrouwelijke veteranen over hun ervaringen tijdens missies.

De lezing is een initiatief van het Veteraneninstituut en wordt ondersteund door het Nationaal Comité Veteranendag. Met de lezing willen ze de kennis van veteranen delen en de waardering voor hun werk stimuleren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motorclub Veterans Logo
Motorclubs dreigen overheid met rechter
Ombudsman onderzoekt motorclub Veterans
Veteranendag in teken van 'jonge veteraan'
Limburgse veteraan ceremoniemeester op Veteranendag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen