Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwelijke burgemeester stoomt op in Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 november 2015 - 19:16

Limburg is bezig met een inhaalslag op het gebied van vrouwelijke burgemeesters.

Als Christine van Basten-Boddin in januari in Beek wordt benoemd, telt deze provincie elf vrouwelijke burgemeesters. Dat is eenderde van het totaal.

Vooral in westelijk Zuid-Limburg hebben de vrouwen de macht. Maastricht, Meerssen, Beek, Stein en Nuth hebben allemaal een vrouwelijke burgemeester.

Gezonde mix
Burgemeesters Mirjam Clermonts van Meerssen en Petra Dassen van Beesel zeggen in het L1-programma AvondGasten dat een gezonde mix van mannen en vrouwen gewenst is. Dassen: "Bij gemengde teams haal je het beste in elkaar naar boven, dat is wetenschappelijk bewezen."

Tijdgeest
"Het heeft ook met de tijdgeest te maken. Er is tegenwoordig meer behoefte aan een burgemeester die verbindend is, dat is een eigenschap die vrouwen vaak hebben. Maar sommige mannen kunnen dat ook. Het gaat om de persoonlijkheid."

Met humor
Toch is het nog een mannenwereld, geven de beide burgemeesters toe. Bovendien worden mannen en vrouwen nog altijd verschillend bekeken. "Als een vrouw zwijgt dan heet dat niet zo handig. Maar als een man zwijgt, dan noemen ze dat wijs. Zoiets moet je met humor tegemoet treden", zegt Clermonts.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerssen
Burgemeester over fusieperikelen: 'Stel burger voorop'
Atlas voor Gemeenten: Limburg moet kleiner
Provincie bemoeit zich (nog) niet met crisis Voedselbank
Landelijke PvdA zet afdeling Vaals op non-actief
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen