Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw vermoorde Bobo Jalloh voelt zich schuldig

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 15:34

De vrouw van de in 2017 vermoorde Bobo Jalloh uit Landgraaf voelt zich schuldig over de dood van haar man.

Dat zei Hadiyatou dinsdag in de rechtbank. "Het is mijn fout, ik voel me verantwoordelijk. Maar het was niet de bedoeling dat ze hem zouden vermoorden."

Koempel
Bobo Jalloh werd vermoord in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf. Vier verdachten staan terecht. Deze week startte hun rechtszaak. Met de echtgenote van het slachtoffer als hekkensluiter hebben ze nu allemaal een verklaring afgelegd over wat er is gebeurd op 21 mei 2017 en de periode daarvoor.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de vrouw het plan gesmeed om haar man te vermoorden. Twee mannen die ze kende via een telefoonwinkel zouden het plan hebben uitgevoerd. Een vierde verdachte zou er vanaf hebben geweten, maar is niet in de woning geweest. De drie anderen zouden in de maanden voorafgaand aan de moord de plannen hebben besproken. "Ik heb inderdaad mijn leed gedeeld met anderen, dat had ik niet moeten doen. Ze zouden met mijn man komen praten," zei de vrouw emotioneel.

Cultuur
De vrouw van Bobo Jalloh werd al jarenlang mishandeld door haar man, maar wilde of durfde niet bij hem weg te gaan. Ook naar de politie gaan was geen optie. "In onze cultuur is het normaal dat je wordt geslagen, ik had het moeten accepteren. Ik ben dit allemaal schuld," aldus een snikkende verdachte. Het voortdurend gehuil irriteerde de Officier van Justitie overigens flink. "Kunt u daarmee eens stoppen en gewoon verklaren," vroeg hij haar.

Lastig
De rechtbank staat voor de lastige opgave uit te zoeken welk aandeel de verdachten hebben gehad in de moord op Bobo Jalloh. En of er nu wel of geen vooropgezet plan was om hem te vermoorden. De twee mannen die op de bewuste avond de woning binnengingen zeggen dat het niet de bedoeling was Bobo te vermoorden. "We wilden hem een lesje leren, maar het is uit de hand gelopen," is hun verhaal. Wie de fatale messteken heeft toegebracht, is onduidelijk. De twee mannen wijzen vooral naar elkaar. Wel zeggen ze alletwee dat ze naar de woning gingen op aandringen van de vrouw. "Ze zei dat haar man dood moest en dat we daar geld voor zouden krijgen," aldus een van hen. De vierde verdachte zegt dat hij er niet bij betrokken wilde worden. "Ik heb ze er wel eens over horen praten in de zaak, maar wilde er niets mee te maken hebben."

Strafeis
De zaak gaat woensdag verder, maar een strafeis komt er nog niet. Eerst komt de advocaat van de nabestaanden nog met een verklaring. Ook krijgen alle advocaten nog de kans om hun verhaal te doen, maar dat gaat deze week niet meer lukken.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen