Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw vastgebonden en mishandeld na diefstal partij drugs

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 17:15

Een jonge vrouw is in Geleen vastgebonden en ernstig mishandeld, omdat ze verdacht werd van betrokkenheid bij een gestolen partij hennep. Tegen verdachte Ricardo B. (24) werd dinsdag dertig maanden celstraf geëist.

Het voorval vond plaats op 17 augustus 2018. Ricardo ontkent dat hij verantwoordelijk was.

Gestolen drugs
De woning van een Geleense man, een vriend van Ricardo, werd gebruikt als opslagplaats voor drugs. In die woning werd in augustus 2018 ingebroken en werden de drugs gestolen. Er heerste paniek bij betrokkenen, waarop zij een zoektocht startten naar de daders. Al snel ging hun aandacht naar een jonge vrouw met wie Ricardo en zijn vriend omgingen.

Slechte film
Die vrouw werd naar de woning gelokt, meermaals met een vuist in haar gezicht geslagen, in haar buik getrapt, vastgebonden aan een stoel met tiewraps, geslagen met een leren riem en gewurgd met diezelfde riem. Justitie denkt voldoende bewijs te hebben tegen Ricardo. Die zegt dat hij de vrouw inderdaad een keer heeft geslagen omdat hij werd aangevallen.

Voor het overige ontkent hij iedere vorm van betrokkenheid. "Kom op, dit is net een film. De slechtste film ooit. Dit is totaal ongeloofwaardig. Ze liegt alles bij elkaar."

Diepe wonden
Het slachtoffer nam dinsdag ook het woord. "Ik heb de dood in de ogen gekeken. Mijn leven lag in jouw handen. Mijn hele lichaam deed afschuwelijk veel pijn door de breuken in mijn kaak, die pijn was niet te beschrijven. De wonden zijn diep. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal." De vrouw is nog altijd niet volledig hersteld van haar verwondingen.

Kleinere rol
Volgens advocate Francoise Landerloo zijn er meer mensen in dit dossier die er belang bij hebben om te liegen. Zo zouden er getuigen zijn gehoord die verklaren dat het slachtoffer het doorgaans niet zo nauw neemt met de waarheid. Dat dit alles zich afspeelde binnen het drugsmilieu, kan er volgens de advocate ook aan hebben bijgedragen dat betrokkenen hun rol minimaliseren.

Wat Landerloo betreft kan inderdaad worden bewezen dat Ricardo een klap heeft uitgedeeld, maar niet dat hij betrokken was bij de overige feiten. "Ik zie geen bewijs voor gijzeling of meerdere klappen."

Leugenachtig verhaal
De aanklager eiste dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, gevangenisstraf tegen Ricardo. "De verklaring van het slachtoffer galmt nog altijd na in mijn hoofd. Wat mij betreft is het evident dat deze verdachte dit heeft gedaan. Er wordt nergens zoveel gelogen als in een rechtbank, maar wat ik hier van hem heb gehoord slaat werkelijk alles."

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen