Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw van zwaargewonde toerfietser wil dader vinden

Geplaatst opzondag 26 april 2015 - 18:40

De vrouw van de toerwielrenner die dinsdag door een auto aangereden werd, is vastbesloten de betrokken automobilist te vinden.

De 33-jarige Peter Narinx uit Berg en Terblijt ligt sinds het ongeval in kritieke toestand in het ziekenhuis in Luik.

Gelanceerd
Dinsdag maakte de amateurfietser samen met zijn broer een wielertocht toen hij net voor de brug bij het Belgische Lixhe werd aangereden. Hij werd door de klap gelanceerd en kwam zo'n 15 meter verder op het asfalt terecht. De automobilist reed door. De jongere broer mankeerde niets.

Onderzoek
De Belgische politie is een onderzoek gestart en zoekt de automobilist. De politie vermoedt dat hij in een bestelbusje, mogelijk een Peugeot Partner of Citroën Berlingo, reed.

Ook worden alle telefoons nagetrokken die dinsdagavond in de buurt van het ongeval actief waren.

Zoektocht
Marjolein, de vrouw van Peter, wil koste wat kost de dader vinden. "Ik wil begrijpen waarom de man doorreed. Ik hoop dat hij voelt wat hij heeft aangericht en dat hij er niet van slaapt."

Peter en Marjolein zijn de ouders van twee jonge kinderen. Peter wordt in het Belgische ziekenhuis in coma gehouden. Het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn hersenletsel is.

Lees ook: Valkenburgse toerfietser zwaargewond in België

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Automobilist die fietser in Visé aanreed nog op de vlucht
Verdachte van ongeluk Berg en Terblijt weer vrij
Onwel geworden automobilist rijdt in op moeder met kinderen
Motorrijder overleden na aanrijding met auto
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen