Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Vrouw uit Kerkrade pleegt overval maar is geen crimineel'

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 21:43

De 27-jarige S.T. uit Kerkrade hoorde dinsdag een ambulante behandeling voor haar psychische problemen tegen zich eisen in de rechtbank van Maastricht.

Ze wordt verdacht van een overval op een bewoonster van Sittard.

Gevangenis
De officier van justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden en dat T. het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1000 euro moet betalen. Met een panty over haar hoofd hield S. T. op 2 september 2013 een replica van een vuurwapen op het slachtoffer gericht.

Waanideeën
"Ik heb haar in een opwelling 70 euro afhandig gemaakt. Daar heb ik spijt van. Ik zat persoonlijk in een moeilijke tijd en had mijn medicatie niet genomen, waardoor ik al een paar dagen rare ideeën kreeg." Een van deze waanideeën was dus het plegen van een overval, zo bekende T. dinsdag.

Aangehouden
Later konden het slachtoffer en een kennis S. T. - die op de vlucht was geslagen - overmeesteren en de gemaakte buit terugnemen. De Kerkraadse werd vervolgens aangehouden door de politie.

Geen crimineel
De officier van justitie sprak van een 'makkelijke zaak qua bewijs'. "Het was overigens geen straatroof door een crimineel, maar iemand met psychische problemen. Daarom is T. verminderd toerekeningsvatbaar voor deze daad", aldus de officier. Volgens de officier moet T. daarom ambulant worden behandeld voor haar problemen.

Minder ernstig
Volgens Dirk Daamen, raadsman van de Kerkraadse, gaat het om een minder ernstige straatroof en zou een taakstraf meer op zijn plaats zijn dan een voorwaardelijke gevangenisstraf. "Ze handelde alleen, gebruikte geen geweld en pleegde de overval op klaarlichte dag. Daarbij vind ik de schadevergoeding van ruim 1000 euro aan de hoge kant. In dit soort zaken is 300 euro voldoende."

De uitspraak volgt op 20 oktober.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Behandeling en taakstraf voor Shurnainy T. voor overval
gewapende overval, overval, winkel, maastricht
OM eist 1 jaar cel en tbs voor brute overval in Maastricht
Justitie eist dezelfde straf tegen twee overvallers
Nepagenten roofden 9000 euro bij woningoverval
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen