Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrouw uit Kerkrade pleegt overval maar is geen crimineel'

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 21:43

De 27-jarige S.T. uit Kerkrade hoorde dinsdag een ambulante behandeling voor haar psychische problemen tegen zich eisen in de rechtbank van Maastricht.

Ze wordt verdacht van een overval op een bewoonster van Sittard.

Gevangenis
De officier van justitie eiste ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden en dat T. het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 1000 euro moet betalen. Met een panty over haar hoofd hield S. T. op 2 september 2013 een replica van een vuurwapen op het slachtoffer gericht.

Waanideeën
"Ik heb haar in een opwelling 70 euro afhandig gemaakt. Daar heb ik spijt van. Ik zat persoonlijk in een moeilijke tijd en had mijn medicatie niet genomen, waardoor ik al een paar dagen rare ideeën kreeg." Een van deze waanideeën was dus het plegen van een overval, zo bekende T. dinsdag.

Aangehouden
Later konden het slachtoffer en een kennis S. T. - die op de vlucht was geslagen - overmeesteren en de gemaakte buit terugnemen. De Kerkraadse werd vervolgens aangehouden door de politie.

Geen crimineel
De officier van justitie sprak van een 'makkelijke zaak qua bewijs'. "Het was overigens geen straatroof door een crimineel, maar iemand met psychische problemen. Daarom is T. verminderd toerekeningsvatbaar voor deze daad", aldus de officier. Volgens de officier moet T. daarom ambulant worden behandeld voor haar problemen.

Minder ernstig
Volgens Dirk Daamen, raadsman van de Kerkraadse, gaat het om een minder ernstige straatroof en zou een taakstraf meer op zijn plaats zijn dan een voorwaardelijke gevangenisstraf. "Ze handelde alleen, gebruikte geen geweld en pleegde de overval op klaarlichte dag. Daarbij vind ik de schadevergoeding van ruim 1000 euro aan de hoge kant. In dit soort zaken is 300 euro voldoende."

De uitspraak volgt op 20 oktober.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Behandeling en taakstraf voor Shurnainy T. voor overval
gewapende overval, overval, winkel, maastricht
OM eist 1 jaar cel en tbs voor brute overval in Maastricht
Justitie eist dezelfde straf tegen twee overvallers
Nepagenten roofden 9000 euro bij woningoverval
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV