Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw Ricksen was niet bij laatste moment: 'Heel pijnlijk'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 14:43

De vrouw van Fernando Ricksen, Veronika Veselova, heeft niet bij zijn laatste momenten kunnen zijn. “Hij wilde niet dat ik bij hem was. Daar stond hij op.”

Ze vervolgt: "Hij wilde niet dat ik de gruwel zag van zijn laatste dagen", dit vertelt de vrouw van Ricksen aan The Scottish Sun. “Het was het laatste wat ik wilde. Hij was de liefde van mijn leven. Ik wilde bij hem zijn tot aan het einde.”

ALS
Ricksen overleed afgelopen woensdag. De oud-voetballer van Fortuna leed al een aantal jaren aan de spierziekte ALS. De laatste periode van zijn leven bracht hij door in een hospice in Schotland. Zijn vrouw en dochtertje Isabella wonen in Spanje, maar kwamen geregeld langs in Schotland.

Pijnlijk
“Ik zal mijzelf de rest van mijn leven straffen voor deze beslissing. Maar dit was zijn keus. Het was erg pijnlijk”, vertelt de verdrietige Veronika aan de krant. “Ik had nog contact met de verpleegster voordat ik onze dochter Isabella naar school bracht en die vertelde dat alles goed was. Ze zei dat hij kalm was en was gaan slapen. Toen ik thuiskwam kreeg ik het telefoontje dat hij was overleden.”

De uitvaart van Fernando Ricksen is woensdag in Schotland. De uitvaartdienst zou volgens de Schotse krant gehouden worden in de Wellington Church. Daarna zal er nog een besloten afscheid zijn voor familie.

Lees ook: Uitvaart Fernando Ricksen volgende week in Schotland

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen