Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw overleden beheerder Fortuna: 'Hij kijkt van boven mee'

Geplaatst opmaandag 30 april 2018 - 17:55

Bij de huldiging van Fortuna Sittard ontbreekt maandagavond één iemand die er eigenlijk absoluut bij had moeten zijn: Bert Ehlen.

Sinds 1999 was hij de beheerder van het Fortuna-stadion. Begin dit jaar werd hij ziek en overleed hij op 56-jarige leeftijd. Ehlen maakte dus van dichtbij de sportieve en financiële malaise mee.

Traantje
"Hij was een echte Fortuna-man", vertelt zijn weduwe Brigit Ehlen. "Ik heb zaterdag een traantje moeten laten. Geluk en verdriet zitten dan heel dicht bij elkaar.

Berts ziekbed was kort en heftig. Binnen enkele weken vervloog alle hoop en overviel dit nieuws zowel hem, zijn familie aks de club. Zijn uitvaart was in het stadion. "Overweldigend. De hoeveelheid mensen die er waren. Ik krijg er nog kippenvel van", zegt Brigit.

Hij glundert mee
En misschien heeft Fortuna ook wel een beetje succes aan Bert te danken. Na zijn dood verloor de club geen een wedstrijd meer. Brigit is er dan ook van overtuigd dat Bert nog steeds alles mee krijgt: "Hij kijkt van boven mee. Hij glundert en hij lacht. Fortuna heeft gewonnen. Het had zo moeten zijn."

De huldiging van Fortuna Sittard is vanaf 18:30 uur live te volgen op L1 TV en via 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen