Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw opgepakt voor ophitsen Stafford tegen agenten

Geplaatst opzondag 2 mei 2021 - 8:48

Een vrouw is zaterdagavond opgepakt nadat ze op het station in Sittard had geprobeerd haar hond op te hitsen tegen agenten.

Aanleiding voor de actie bleek een conflict met NS-medewerkers.

Tumult
Agenten gingen poolshoogte nemen toen ze zagen dat er tumult was ontstaan op het station in Sittard. Beveiligingsmedewerkers van de NS hadden daar een conflict met twee personen.

Toen de agenten arriveerden zat een man al geboeid op de grond. De vrouw stond er met haar hond, een Stafford, naast.

Ophitsen
Agenten verzochten de vrouw om met haar hond aan de kant te gaan, maar dit weigerde ze. Toen een agent de Stafford van haar overnam, riep de vrouw haar hond toe dat die de agent moet pakken.

De Stafford bleek het commando echter niet te kennen, schrijft de politie op Facebook. Hij liep luid blaffend en trekkend met de agent mee.

Dierenambulance
De vrouw werd daarop gearresteerd voor het ophitsen van een hond tegen personen. Ze werd samen met de man overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht.

Met de hulp van de begeleiders van politiehonden werd de Stafford naar het politiebureau in Sittard gebracht. Daar is het dier, dat goed verzorgd wordt door zijn eigenaar, door de dierenambulance opgehaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen