Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrouw op straat na zwangerschap, gaat in hoger beroep

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 22:34

Het contract van Sabine Tillemans uit Roermond werd niet verlengd omdat ze zwanger was. De rechtbank heeft haar oude werkgever op de vingers getikt, maar de Roermondse laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep.

De vrouw heeft een schadevergoeding van 1000 euro gekregen, zo besliste de rechtbank vorige maand. "Ik ben met een kluitje het riet in gestuurd", zegt ze.

Contract
Tillemans werkte bij een groothandel in wenskaarten in de Roerstad. Halverwege augustus 2016 had ze haar baas verteld dat ze in verwachting was. "Toen merkte ik al dat er iets niet klopte", zegt ze.

Positief gesprek
Daarop besloot ze met haar baas in gesprek te gaan. "Omdat tijdens zo'n gesprek heel wat zaken aan bod komen heb ik op aanraden van een collega het gesprek opgenomen", zegt ze. "Tijdens dat gesprek was hij heel positief over me. Sterker nog, hij zei dat hij me na mijn zwangerschap weer wilde aannemen."

Verbazing
Groot was dan ook de verbazing toen Tillemans via via hoorde dat de directeur van het bedrijf tegen andere mensen had gezegd dat hij haar contract niet had verlengd omdat ze niet goed functioneerde. En omdat dat als natrappen voelde, is ze naar de rechter gestapt.

Schadevergoeding
De vrouw eiste 37.431 euro aan materiële schadevergoeding en 5.000 euro aan immateriële schadevergoeding. Uiteindelijk heeft ze een 1.000 euro gekregen. "Ik had mijn baas betrapt op een leugen, maar de rechter vond het niet netjes op welke wijze ik heb had betrapt", zegt Tillemans. "Ik voel me niet serieus genomen. Ik had al verloren voordat ik binnenkwam."

Onrecht
Voor Tillemans is het nu een doorn in het oog dat werkgevers op deze manier makkelijk zwangere werknemers kunnen lozen. "Als vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt nu zien dat je maar 1.000 euro krijgt, is het bijna de moeite niet", zegt ze. De Roermondse gaat daarom in hoger beroep.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Volg Tom Dumoulin in de Tour de France

De Tom Dumoulin-koort begint te stijgen vanwege de goede prestaties in de Tour de France. Bij 1Limburg en L1 volgen we de strijd om de gele trui op de voet!

Alles over Tom in de Tour

Meest gelezen