Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrouw op straat na zwangerschap, gaat in hoger beroep

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 22:34

Het contract van Sabine Tillemans uit Roermond werd niet verlengd omdat ze zwanger was. De rechtbank heeft haar oude werkgever op de vingers getikt, maar de Roermondse laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep.

De vrouw heeft een schadevergoeding van 1000 euro gekregen, zo besliste de rechtbank vorige maand. "Ik ben met een kluitje het riet in gestuurd", zegt ze.

Contract
Tillemans werkte bij een groothandel in wenskaarten in de Roerstad. Halverwege augustus 2016 had ze haar baas verteld dat ze in verwachting was. "Toen merkte ik al dat er iets niet klopte", zegt ze.

Positief gesprek
Daarop besloot ze met haar baas in gesprek te gaan. "Omdat tijdens zo'n gesprek heel wat zaken aan bod komen heb ik op aanraden van een collega het gesprek opgenomen", zegt ze. "Tijdens dat gesprek was hij heel positief over me. Sterker nog, hij zei dat hij me na mijn zwangerschap weer wilde aannemen."

Verbazing
Groot was dan ook de verbazing toen Tillemans via via hoorde dat de directeur van het bedrijf tegen andere mensen had gezegd dat hij haar contract niet had verlengd omdat ze niet goed functioneerde. En omdat dat als natrappen voelde, is ze naar de rechter gestapt.

Schadevergoeding
De vrouw eiste 37.431 euro aan materiële schadevergoeding en 5.000 euro aan immateriële schadevergoeding. Uiteindelijk heeft ze een 1.000 euro gekregen. "Ik had mijn baas betrapt op een leugen, maar de rechter vond het niet netjes op welke wijze ik heb had betrapt", zegt Tillemans. "Ik voel me niet serieus genomen. Ik had al verloren voordat ik binnenkwam."

Onrecht
Voor Tillemans is het nu een doorn in het oog dat werkgevers op deze manier makkelijk zwangere werknemers kunnen lozen. "Als vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt nu zien dat je maar 1.000 euro krijgt, is het bijna de moeite niet", zegt ze. De Roermondse gaat daarom in hoger beroep.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen