Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vrouw mishandeld nadat ze weigerde te douchen'

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 11:13

De Belgische bekeerling Chris M. moet zich deze maand voor de rechter verantwoorden voor een mishandeling in Weert. Hij zou daar een vrouw zwaar hebben toegetakeld, nadat ze had geweigerd om te douchen.

De douche was bedoeld als geestelijke reiniging, schrijft De Telegraaf. Dit zou Chris nodig hebben gevonden, omdat de vrouw in zijn ogen op de verkeerde manier invulling gaf aan de islam.

Belgische bekeerling
Chris heeft zich bekeerd tot de islam en is sindsdien zeer fanatiek in het delen van zijn visie op het geloof. Hij publiceert erover op internet en zou onder meer de aanslag in Parijs bij Charlie Hebdo hebben goedgepraat. 'Ik kan niet treuren om de dood van iemand die cartoons van mijn profeet maakt', zei hij daarover.

Facebook-contact
De moslima uit Weert kwam met Chris in contact via Facebook. Toen de Belg bij haar langskwam, kwam hij tot de conclusie dat ze het geloof niet op de juiste manier beleidde. "Hij zei: je gaat van top tot teen douchen, ik kom jou zuiveren." Dat weigerde de vrouw. "Ik pakte de huistelefoon en draaide 112. Toen kreeg ik een verschrikkelijke knal tegen mijn hoofd." Ze zou zijn geslagen en kopstoten hebben gekregen.

De vrouw hield drie gebroken vingers en een snee op haar hoofd over aan het voorval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen