Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw Geert G. opgepakt voor meineed

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 12:59

De vrouw van moordverdachte Geert G. is donderdag aangehouden op verdenking van meineed.

G. wordt samen met Lau Geeraets verdacht van de moord op Fouad Bendella en Karim Fourkour.

Liegen onder ede
De vrouw van Geert G. moest donderdag als getuige verschijnen voor de rechtbank in Maastricht. Haar verklaringen van donderdag klopten niet met wat ze eerder - onder ede - al in deze zaak verklaarde. Daarom verzocht het Openbaar Ministerie
haar aan te houden.

De rechtbank besliste later donderdag dat de vrouw aangehouden mocht worden.

Meineed
Eerder al werden de zoon van verdachte Lau Geeraets en zijn ex-vrouw om dezelfde reden opgepakt. Na de vrouw van verdachte Geert G werden achtereenvolgens zijn vader, zijn moeder en zijn zus als getuigen gehoord. Zijn vader verklaarde dat hij Lau ooit had horen zeggen dat die [Lau] het gedaan had. Zijn moeder verklaarde dat Geert één keer tegen haar gezegd had, dat hij [Geert] het niet gedaan.

Proces
Donderdagmorgen is de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van de Venrayse moordzaak begonnen. Die zaak draait om twee Marokkanen, Fouad Bendella en Karim Fourkour die in mei 2006 zijn vermoord, nadat ze betrapt werden bij een inbraak in een hennepkwekerij.

Lichamen gevonden
Hun lichamen werden acht jaar later opgegraven in een bos in Arcen. Er zijn twee verdachten, Lau Geeraets en Geert G. Beide geven elkaar de schuld van de moorden.

'Kan je ook nooit liegen'
De vrouw van Geert G verklaarde donderdag dat ze zich weinig meer kon herinneren van wat er allemaal gebeurd is, en gezegd is over deze zaak: "Geert zei atijd: het is beter als je niks weet, dan kan je er ook nooit over liegen." Eerder legde ze wel gedetailleerdere verklaringen af.

De officier van justitie beschuldigde de getuige ervan "Geert te willen beschermen, door Lau de schuld in de schoenen te willen schuiven."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lau Geeraets
'DNA op kogelhulzen kan Lau Geeraets vrijpleiten'
Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen
DNA op kogelhulzen ook niet van Geert G.
OM eist levenslang tegen Lau Geeraets
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen