Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw eist miljoen van moordenaar opa en oma

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 14:22

Audrey Zwakhalen, de kleindochter van de in 2003 vermoorde Jo en Ine Zwakhalen uit Sittard, eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro van Olaf H.

H. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden.

Hersenletsel
Audrey was destijds 9 jaar en werd ook neergeschoten door H. Ze werd geraakt in haar hoofd, maar overleefde de moordpartij. Audrey liep ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in coma. Ze eist nu een forse schadevergoeding van de moordenaar, zo melden bronnen aan L1. Ze wil de vergoeding onder meer vanwege de gemaakte medische kosten en het opgelopen trauma.

BMW
Olaf H. was die fatale dag als klant in de zaak van autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen. Na de schietpartij vluchtte hij naar Roemenië. Hij meldde zich dagen later bij de politie.

Video: L1

Onschuldig?
Olaf H. heeft altijd ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij zegt dat een onbekend gebleven man het huis is binnengedrongen toen hij aanwezig was bij de autohandelaar. Volgens H. heeft de onbekende man het drietal neergeschoten. Vervolgens is H. naar eigen zeggen in paniek weggevlucht en naar Roemenië gereden.

De rechtbank geloofde dit niet en veroordeelde hem in 2004 tot een levenslange celstraf.

Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een besluit neemt over de gevraagde schadevergoeding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen