Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw eist miljoen van moordenaar opa en oma

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 14:22

Audrey Zwakhalen, de kleindochter van de in 2003 vermoorde Jo en Ine Zwakhalen uit Sittard, eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro van Olaf H.

H. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden.

Hersenletsel
Audrey was destijds 9 jaar en werd ook neergeschoten door H. Ze werd geraakt in haar hoofd, maar overleefde de moordpartij. Audrey liep ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in coma. Ze eist nu een forse schadevergoeding van de moordenaar, zo melden bronnen aan L1. Ze wil de vergoeding onder meer vanwege de gemaakte medische kosten en het opgelopen trauma.

BMW
Olaf H. was die fatale dag als klant in de zaak van autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen. Na de schietpartij vluchtte hij naar Roemenië. Hij meldde zich dagen later bij de politie.

Video: L1

Onschuldig?
Olaf H. heeft altijd ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij zegt dat een onbekend gebleven man het huis is binnengedrongen toen hij aanwezig was bij de autohandelaar. Volgens H. heeft de onbekende man het drietal neergeschoten. Vervolgens is H. naar eigen zeggen in paniek weggevlucht en naar Roemenië gereden.

De rechtbank geloofde dit niet en veroordeelde hem in 2004 tot een levenslange celstraf.

Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een besluit neemt over de gevraagde schadevergoeding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen