Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw eist miljoen van moordenaar opa en oma

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 14:22

Audrey Zwakhalen, de kleindochter van de in 2003 vermoorde Jo en Ine Zwakhalen uit Sittard, eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro van Olaf H.

H. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden.

Hersenletsel
Audrey was destijds 9 jaar en werd ook neergeschoten door H. Ze werd geraakt in haar hoofd, maar overleefde de moordpartij. Audrey liep ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in coma. Ze eist nu een forse schadevergoeding van de moordenaar, zo melden bronnen aan L1. Ze wil de vergoeding onder meer vanwege de gemaakte medische kosten en het opgelopen trauma.

BMW
Olaf H. was die fatale dag als klant in de zaak van autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen. Na de schietpartij vluchtte hij naar Roemenië. Hij meldde zich dagen later bij de politie.

Video: L1

Onschuldig?
Olaf H. heeft altijd ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij zegt dat een onbekend gebleven man het huis is binnengedrongen toen hij aanwezig was bij de autohandelaar. Volgens H. heeft de onbekende man het drietal neergeschoten. Vervolgens is H. naar eigen zeggen in paniek weggevlucht en naar Roemenië gereden.

De rechtbank geloofde dit niet en veroordeelde hem in 2004 tot een levenslange celstraf.

Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een besluit neemt over de gevraagde schadevergoeding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen