Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw eist miljoen van moordenaar opa en oma

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 14:22

Audrey Zwakhalen, de kleindochter van de in 2003 vermoorde Jo en Ine Zwakhalen uit Sittard, eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro van Olaf H.

H. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moorden.

Hersenletsel
Audrey was destijds 9 jaar en werd ook neergeschoten door H. Ze werd geraakt in haar hoofd, maar overleefde de moordpartij. Audrey liep ernstig hersenletsel op en lag lange tijd in coma. Ze eist nu een forse schadevergoeding van de moordenaar, zo melden bronnen aan L1. Ze wil de vergoeding onder meer vanwege de gemaakte medische kosten en het opgelopen trauma.

BMW
Olaf H. was die fatale dag als klant in de zaak van autohandelaar Jo Zwakhalen om een BMW te kopen. Na de schietpartij vluchtte hij naar Roemenië. Hij meldde zich dagen later bij de politie.

Video: L1

Onschuldig?
Olaf H. heeft altijd ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd. Hij zegt dat een onbekend gebleven man het huis is binnengedrongen toen hij aanwezig was bij de autohandelaar. Volgens H. heeft de onbekende man het drietal neergeschoten. Vervolgens is H. naar eigen zeggen in paniek weggevlucht en naar Roemenië gereden.

De rechtbank geloofde dit niet en veroordeelde hem in 2004 tot een levenslange celstraf.

Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank een besluit neemt over de gevraagde schadevergoeding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen